Sommarmorden

Stella, en hängiven präst och klimataktivist går över alla gränser för att få sina medmänniskor att inse att jordens undergång är nära. Men en söndagsmorgon när barnkören övar i kyrkan hittar hon en av sina fellow aktivistvänner mördad! I köket! Stellas flickvän Nicola (som är före detta polis) erbjuder sig att hitta mördaren. Det är bara ett problem: Det ser verkligen ut som att Nicola ÄR mördaren…

”En deckarmusikal som varken himlen eller Heineken kan stoppa” – Syre

”Mina tankar går till politisk teater från 70-talet med lite mer glamorös inramning och snygg koreografi” – Scenkonstguiden

Sommarmorden är en deckarmusikal i tre delar som hade premiär sommaren 2019. Då spelades den på tre olika platser runtom i Göteborg. Första avsnittet var på Masthuggstorget i samarbete med Masthuggsteatern, andra på baren Barley’s Food Factory på Kvilletorget och tredje avsnittet spelades på Rymdtorget i samarbete med Bergsjöns bibliotek.

Med: Anna Nordkvist, David Timonen, Eddie Mio Larson, Hanna Morau, Johanna Essie Sjögren, Lisa Quartey, Robert Qvist, Sepher Behzadi, Amanda Nordmark, Joakim Bjerhem, Leila Assat, Saga B Jönsson, Kristin Rosendahl, Cecilia Johansson, Maria Björklund Jönsson och Robin N Spegel.

Regi och produktion: Saga Björklund Jönsson & Robin N Spegel

Live-musiker: David Timonen

Dramaturg: Alma Lindé

Rekvisitastöd och hang arounds: Negar Nikpay och Mauritza Klingspor

Av: Robin N Spegel (text) & Saga Björklund Jönsson (musik)

Föreställningen görs i ett samarbete mellan frigrupperna Kvalitetsteatern och Bataljonen med stöd från Dramatikerrådet, Kulturrådet, Göteborg stad och Sensus Göteborg.