Om oss


kvalitetsteatern är en queerfeministisk frigrupp som bildades i Stockholm 2011. Vi är Johanna Essie Sjögren, Eddie Mio Larson och Robin N Spegel. Vi träffades på sommarkursen “Normkritisk gestaltning HBTQ” på Teaterhögskolan i Stockholm 2009. Kursen var en del av teaterhögskolornas att gestalta kön-projekt och fokuserade mycket på devising och/eller kollektiva processer. Vi har ofta en personlig utgångspunkt och använder egna och andras erfarenheter för att visa på större strukturer. Vi jobbar fysiskt och med ledord som lek, ickeprestation och ryggdunk.

Nu (2016) bor vi på spridda platser i Sverige (Malmö, Småland, Göteborg) och gör scenkonst, residens, workshops och turnerar med föreställningar runtom i Sverige. Sedan 2011 har vi gjort bl.a “MAN - en utredning”, “SQUARE PEG ROUND HOLE”, “SÅPAN - you don’t wanna drop it” (ett mentorskapsprojekt på Unga Klara), “Revenge”, “Foxy dance dance”, “Lesbisk Makt ” och “Snoppen blöder”. Vi har spelat på bl.a Turteatern, Dramalabbet, Storan, Atalante, Potatopotato och på ett flertal queerfestivaler i Sverige och Europa. 2015-17 driver Kvalitetsteatern projektet “En lesbisk guide till allt” med stöd av Allmänna Arvsfonden.

kvalitetsteatern har tidigare också varit och drivits av Francine Agbodjalou och Love Emilie Becker.Nätverk/plattformer/grupper/institutioner som vi inspireras av:
       - PotatoPotato Scenkonstkollektiv
       - Bataljonen
       - Shake It Collaborations
       - Unga Klara
       - W.I.S.P
       - ungscenöst
       - ÖFA:
       - tidsskriften FUL