om

kvalitetsteatern är en queerfeministisk frigrupp med fokus på scenkonst för, av och med ett hbtq*-community. Vi är själva lesbiska, bögar, bisexuella och transpersoner och har en personlig utgångspunkt i vårt arbete, där vi använder egna och andras erfarenheter för att undersöka inre känslor, tankar och drömmar såväl som samhällsfenomen och större strukturer. Sedan starten 2011 har vi arbetat genreöverskridande med text, ljud och rörelse/dans och ofta baserat våra verk på dokumentärt material.

 

kvalitetsteaterns styrgrupp:

Robin N Spegel, född 1988, är dramatiker utbildad på Teaterhögskolan i Malmö (2017). Robin har skrivit, regisserat, projektlett och stått på scen i flera av kvalitetsteaterns produktioner. Robin initierade även projektet Lesbisk Makt. Utöver arbetet med kvalitetsteatern frilansar Robin och har skrivit för bl.a Riksteatern, SR Drama, Teater Västernorrland och Bataljonen.

Eddie Mio Larson, född 1979, är skådespelare och kulturprojektledare utbildad vid Teater Tribunalens Politiska Scenkonstutbildning i Stockholm och på Kulturverkstan i Göteborg. Utöver att ha medverkat i flertalet av kvalitetsteaterns egna produktioner frilansar Eddie som skådespelare med Hagateatern i Göteborg som återkommande arbetsgivare, och har tidigare varit anställd som skådespelare på tex Teater Västmanland och som regissör på Regionteater Väst i Uddevalla.

Johanna Essie Sjögren, född 1986, är skådespelare utbildad vid Wiks folkhögskola, Folkets Scen samt kurser på Teaterhögskolan i Stockholm och Malmö. Johanna har medverkat som skådespelare i och medskapare till flertalet av kvalitetsteaterns produktioner och ansvarar för ekonomi och administration i teaterns löpande verksamhet. Johanna frilansar även som skådespelare inom film och teater samt i utbildningsmoment för MSB och sitter i den konstnärliga ledningen för Teater Ambrosia.