Röster om kvalitetsteatern


SÅPAN - you don´t wanna drop it


”Där pågår ett blossande musikalnummer. En man kliver fram och sjunger på Österlensskånska om ett "naturromantiskt patriarkat". Dansare väller in, tonarten höjs och allt fryser i ett plötsligt hångel. Och så såpoperans klassiska speakerröst som avslutar avsnittet: "Kommer Fifi och Rori någonsin att få ligga med varandra? Missa inte nästa avsnitt. Samma plats, samma tid."

"..det har varit en fantastisk upplevelse att vara i en helt fri produktion. Punkigt. Alla idéer om vad teater borde vara ställs på ända..."


"Såpoperan som vill tvåla till klyschorna" - DN Kultur 2013-07-31


SQUARE PEG ROUND HOLE


”Efter ett snurrande avslut där skådespelarna trots ett våldsamt Tarantino-medley lyckas stå kvar på scen lämnar SQUARE PEG ROUND HOLE en osäker på vilken fot en egentligen står på. Men glad att den foten inte bär en stilettklack på 20 cm , eller är det kanske det som är lösningen?”

Kvalitetsteatern recenserar sig självMAN - en utredning


"Skådespelarna gör en stark insats. De är charmiga och har god kontakt med oss i publiken. Det märks att de har kul när de spelar."

"Det går ofta vilt till. Det här är en fysisk föreställning som ställer hårda krav på skådespelarnas kondition. Man brottas på scenen, man dansar, man slänger plastföremål, man slår varandra."


"Att möta en man är som att möta en institution" - Tidningen Kulturen 2011-10-14