Snoppen Blöder

TVILLINGSKAPET GER:

SNOPPEN BLÖDER

Kan du ibland sakna dina bröst, så som de var innan Operationen?
Kan du ibland sakna ditt gamla namn?

Ritualer är obligatoriska.
Dina höfter är obligatoriska.
Sorg över den inre mannen är obligatorisk.
Det ska va slut med valfrihet nu.
Sorgen ska va obligatorisk.

Känn hur du är pojkarna i bastun som egentligen är tjejer, eller hur ni blir det igen. Ta den skränigaste jobbigaste från den där torsdagen när vi råkade pricka in mansmassbastudagen och känn hur du är den och att du egentligen är tjej, hur det känns. Minskar inte ditt förakt nu? Känner du inte att världen står inför räddning?

Snoppen blöder är en transterapipolitisk chakraritual av och med Tvillingskapet. Efter föreställningen bjuder vi in till ett samtal/kreativt häng.

Med i arbetet: Paloma Madrid, Robin N Spegel, Leopold Bojsenburg, Eddie Mio Larson, Kvalitetsteatern & Transmilitanta Brigaden.
Musik av: Make Make, Mörkret mfl.
Teknik och animation av: Liv Piccolina

 

TVILLINGSKAPET
-Ett samarbete mellan Kvalitetsteatern & Transmilitanta Brigaden

Tvillingskapet är en konstellation, en brevväxling, ett fiktivt retroaktivt mellanstadiebästisband, en textvärld, ett universum, en helande dans.

Tvillingskapet vill skapa ett rum för de som behöver det, för de som delar våra erfarenheter. Ett rum där dessa erfarenheter tillåts speglas och ett rum för att öppna upp för samtal om sådant som vi själva upplever en tystnad kring och längtar efter att prata om. I detta vill vi också påstå att det är möjligt för fler att dela dessa erfarenheter.

Tvillingskapet rör sig i gränslandet. Mellan kön, och bortom. Mellan teater och dans. Mellan fakta och fiktion.

Tvillingskapet är en uppgörelse med en ständigt närvarande Blick. Blicken som säger att du är på fel plats, i fel omklädningsrum (vilket av omklädningsrummen du än väljer). Blicken som säger att vissa begär är radikala och andra inte. Blicken som får dig att skyla din kropp för att den (kroppen) ska slippa vara radikal.

Tvillingskapet riktar nu blicken mot sig själv och finner styrkan i att slippa vara enling, i att höra till, att kunna spegla sig och gilla det en ser. (Tvillingskapet vill dela den blicken med sin publik.)

Tvillingskapet vill vara en tröst och uppvigla till revolution.

Tvillingskapet förespråkar gullig transmilitans och våldsam kärlek.