Får jag se på dina trosor?

”Nu ska jag berätta en sak som jag inte ens har vågat skriva i dig dagboken på tre månader! Man tar en stol. Och sen så sätter man sig på den – bredbent, och i bara trosor. Med någonting under sig. Och sen rör man sig fram och tillbaka. Och när man har gjort det i, ungefär fem minuter, så fylls man av en underbar känsla! Och det värsta är att jag nästan MÅSTE göra det. Och vet du? Jag har kommit på att det nog är den känslan som man får när man knullar. Ja – du hörde rätt! Jag sa K – N – U – L – L – A! Förstår du hur jag känner mig?”

Får jag se på dina trosor? handlar om sexbomber, ridlektioner och tandborstar, om att sova över, om en kompis mammas trosor, hur man kan förvandlas av ett par hotpants och vad ett gosedjur kan vara bra för.

En föreställning för mellanstadiet och uppåt om om sexualitet och hemligheter skapad utifrån gamla dagböcker, samtal och minnen. Om nyfikenhet, lek, lust, fantasi, pinsamheter, drömmar, utforskarglädje och det som känns SÅ FÖRBJUDET.

Får jag se på dina trosor? är skapad under residens hos Folkteatern Gävleborg samt hos Potato Potato Scenkonst.

Idé: Johanna Essie Sjögren

Av och med: Johanna Essie Sjögren, Robin N Spegel och Eddie Mio Larson

Text: Johanna Essie Sjögren, Robin N Spegel, Eddie Mio Larson samt utdrag ur lånade dagböcker och en lånad erotisk novellsamling från mellanstadiet

Kostym och scenografi: Johanna Essie Sjögren, Robin N Spegel och
Eddie Mio Larson